,

Je wordt gelukkiger door financiële planning!

Uit een recent onderzoek, dat door Erasmus Universiteit Rotterdam is gepubliceerd, blijkt dat financiële planning een sterk positief effect kan hebben op de geluksbeleving van consumenten. 

In hoeverre mensen zich gelukkig voelen, is afhankelijk van veel factoren, waarvan financieel welzijn een belangrijke is. Financieel welzijn (welbevinden) geeft aan in hoeverre iemand:

  • tevreden is met zijn of haar financiële middelen.
  • toekomstige financiële zekerheid ervaart.
  • geen financiële stress van zijn huidige financiële situatie ondervindt.

Betere beslissingen

Door het financieel welzijn te laten toenemen kunnen financieel planners een belangrijke rol spelen bij een groter geluksgevoel van hun klanten. Ook bij sec financieel (product)advies kan dit effect optreden. De meerwaarde van financiële planning is dat financieel planners zich richten op het bereiken van financiële doelen en op het vergroten van de financiële kennis van hun cliënten. Dit heeft een positief effect op het gedrag van de consument op financieel vlak, Huishoudens die gebruik maken van financieel planners nemen (mede als gevolg hiervan) betere financiële beslissingen dan huishoudens die gebruik maken van adviseurs die zich alleen richten op productadvies.

Minder stress, meer geluk

Een andere conclusie uit het onderzoek, is dat financieel planners ook onzekerheid en stress bij de consument reduceren en financieel inzicht en daarmee (financiële) rust bijbrengen! Door cliënten duidelijk te maken hoe hun gehele financiële situatie in elkaar zit, krijgen zij meer het gevoel controle te hebben over hun financiën en voelen zij zich gelukkiger.

Wil jij eens laten bekijken of dat jij jouw financieel welzijn ook kunt laten toenemen, neem dan eens contact op met een financieel planner.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *