Je hebt geld beschikbaar en vraagt je af hoe je dit zo slim mogelijk kunt investeren. Want vermogensopbouw is zo gemakkelijk nog niet. Wat moet je kiezen? Er zijn zoveel opties. Op het moment dat er een aanzienlijk bedrag op een spaarrekening staat, levert dat op dit moment geen geld op. In sommige gevallen kost het zelfs geld vanwege een negatieve rente!  Dat is natuurlijk zonde want je geld wordt op termijn ook nog eens minder waard door inflatie.

Er zijn een aantal mogelijkheden om wel vermogen op te bouwen met datzelfde geld.

Je kunt bijvoorbeeld meer rendement maken, dan ga je niet sparen, maar dan ga je beleggen. Dat neemt wel enig risico met zich mee. Je zou ook kunnen overwegen om je schulden af te lossen waardoor de lasten lager worden en waardoor je per maand meer overhoudt om zo weer te reserveren, zodat je vermogen ook weer groeit.

Een andere mogelijkheid is om je inkomen te vergroten en dat zou je bijvoorbeeld kunnen doen door onroerend goed aan te kopen, wat je vervolgens verhuurt en die huurinkomsten zijn dan weer extra vermogen, waardoor je weer onderaan de streep per maand meer overhoudt om te reserveren. En zo zijn er nog meer mogelijkheden om je vermogen beter te laten renderen.

Om deze mogelijkheden tot een goed einde te brengen, hebben wij drie tips:

  • Allereerst is het belangrijk dat je goed helder hebt wat je wensen en doelstellingen zijn. Op het moment dat je bijvoorbeeld weet wat jouw inkomen is om jouw ideale leven te leiden, kun je heel makkelijk toewerken naar een datum om eerder te stoppen met werken.
  • Als tweede is het heel belangrijk dat je weet wat het doel is van de vermogensopbouw, want hoe langer de horizon, hoe meer risico je kunt nemen ten aanzien van de investering.
  • En als laatste is het van belang, dat je kiest voor de mogelijkheid die het beste bij je past. Rendement is heel erg belangrijk, maar het belangrijkste is, past die optie bij mij en slaap ik er nog steeds goed door.

Je weet nu meer over de verschillende mogelijkheden van vermogensopbouw. Wil je meer weten en wil je hulp bij het kiezen van de beste mogelijkheid, neem dan eens contact op met een gecertificeerd financieel planner. Op deze manier wordt jouw financiële situatie inzichtelijk gemaakt en wordt je geholpen met een passend vermogensplan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *